Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES

Του E-shop και της Ιστοσελίδας www.xionoula.gr

  1. Εισαγωγή

Ο παρών ιστότοπος αποτελεί ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων μέσω διαδικτύου (εφεξής «xionoula.gr») της ατομικής επιχείρησης με την επωνυμία «Χιονούλα Home» και διακριτικό τίτλο «Xionoula Home» (Α.Φ.Μ 040241601) που εδρεύει Αναξαγόρα 19, Ν.Ιωνία. Η ιστοσελίδα αποτελεί το ενημερωτικό και ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) έκθεσης και διάθεσης των προϊόντων της με ανεξάρτητη πολιτική τιμών, όρους εξόφλησης, διάθεσης και παράδοσης των προϊόντων.

Η Επιχείρηση ως διαχειρίστρια της Ιστοσελίδας είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε από εσάς κατά την επίσκεψή σας στον Διαδικτυακό μας τόπο, ήτοι όλων των πληροφοριών οι οποίες σας ταυτοποιούν ως πρόσωπα ή μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα.

Η Επιχείρηση αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων σας και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια και την τήρηση της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών που αφορούν τους επισκέπτες/χρήστες της Ιστοσελίδας της.

Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – Πολιτική χρήσης Cookies της Ιστοσελίδας (στο εξής «Πολιτική»), προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγονται από εσάς, όταν την επισκέπτεστε και όταν κάνετε χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών της, τις πληροφορίες που αναρτώνται σε αυτήν, τη χρήση αυτών καθώς και τα δικαιώματά σας.

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679 ή GDPR), τυχόν ειδικότερης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ορισμένους τομείς, της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006 , ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Η παρούσα Πολιτική επέχει θέση ενημέρωσης των υποκειμένων των δεδομένων σύμφωνα με τα άρθρα 13-14 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ 679/2016 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης και ενιαίο με αυτούς σύνολο και μπορεί να τροποποείται εν όλω ή εν μέρει.

  1. Επεξεργασία και είδος προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες που σας προσδιορίζουν άμεσα ή έμμεσα, σε συνδυασμό δηλαδή με άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, το όνομα, την ταχυδρομική διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας, ή ένα μοναδικό αριθμό αναγνώρισης συσκευής. Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί εκούσια από τους χρήστες της Ιστοσελίδας, χρησιμοποιούνται από το www.xionoula.gr, προκειμένου οι χρήστες του να έχουν άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με το Κατάστημα, να τους παρέχονται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν και τέλος να εξυπηρετούνται για την εκτέλεση των παραγγελιών τους.

Για την έναρξη κάθε συναλλαγής με την Επιχείρηση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση από πλευράς σας κάποιων προσωπικών σας στοιχείων. Όταν κάνετε μια παραγγελία, θα σας ζητηθεί το πλήρες ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία της επιχείρησης, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, η διεύθυνση ή η έδρα σας, η διεύθυνση στην οποία θα αποσταλούν τα πωλούμενα προϊόντα σε περίπτωση που αυτή διαφέρει από την προηγούμενη, αριθμός τηλεφώνου κ.ά.

Η Επιχείρηση συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη/εγγεγραμμένου χρήστη/πελάτη, όπως αυτά δηλώνονται από τον ίδιο κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του και στην παραγγελία του στην φόρμα καταχώρισης στοιχείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη παραγγελία του μέσω του ηλεκτρονικού Καταστήματος, καθώς και κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας.

Περαιτέρω, για σκοπούς του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ικανοποίησης των πελατών, για λόγους στοχευμένης διαδικτυακής διαφήμισης, για βελτιστοποιήσεις των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας, για σκοπούς διοικητικούς και εσωτερικούς επιχειρηματικούς η Επιχείρηση μπορεί να συλλέγει και να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα των χρηστών και πελατών της με τις παρακάτω αναφερόμενες διακρίσεις.

Το www.xionoula.gr δεν διανέμει σε κανένα άλλο οργανισμό ή συνεργάτη που δεν συνδέεται με την Επιχείρηση τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες του, παρά μόνο σε άμεσους συνεργάτες στην διαδικασία εξυπηρέτησης παραγγελιών.

Με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα

Με μόνη την επίσκεψη και περιήγηση στην Ιστοσελίδα μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, όπως: Η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα, οι ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή σας στην σελίδα, η ταχύτητα της σύνδεσης και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή, βασικές πληροφορίες σύνδεσης με τον διακομιστή και πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, Flash cookies, Web beacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών (βλ. κατωτέρω στην ενότητα Cookies).

Εγγραφή και online αγορά

Η Επιχείρηση σε περίπτωση online αγοράς θα επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως αυτά δηλώνονται από τον ίδιο κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του ή/και στην παραγγελία του στην φόρμα καταχώρισης στοιχείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί́ η συγκεκριμένη παραγγελία του μέσω του ηλεκτρονικού Καταστήματος. Κάθε χρήστης του online καταστήματος www.xionoula.gr έχει την δυνατότητα να επιλέξει δύο τρόπους προκειμένου να ολοκληρώσει μια ηλεκτρονική παραγγελία και να δηλώσει σε κάθε περίπτωση τα αντίστοιχα προσωπικά του δεδομένα:

α) Ως απλός επισκέπτης:

Στην περίπτωση αυτή τα προσωπικά δεδομένα του θα διατηρηθούν στα αρχεία της Επιχείρησης για 2 χρόνια από την παράδοση ή την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παραγγελίας του και η επεξεργασία τους θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης από́ απόσταση. Τα δεδομένα όμως που αποδεικνύουν την πραγματοποίηση της συναλλαγής θα διατηρηθούν για φορολογικούς λόγους (παραστατικό τιμολόγησης) και τα δεδομένα επικοινωνίας του θα χρησιμοποιηθούν από́ την Επιχείρηση για σκοπούς εμπορικής επικοινωνίας, εκτός αν ο χρήστης έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί́ τέτοια επικοινωνία.

β) Ως εγγεγραμμένος χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος:

Στην περίπτωση αυτή ο εγγεγραμμένος χρήστης έχει δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη (user account) στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τα προσωπικά́ δεδομένα του θα διατηρούνται στα αρχεία της Επιχείρησης μέχρι αυτός να ζητήσει τη διαγραφή τους. Μία φορά το χρόνο η Επιχείρηση θα ζητά από τον εγγεγραμμένο χρήστη να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων που αυτή διατηρεί́ και να τα επικαιροποιήσει εφόσον υπάρχουν αλλαγές. Ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί́ οποιαδήποτε στιγμή́ να μεταβάλει ή να διορθώσει τα δεδομένα του κάνοντας είσοδο στον λογαριασμό του στο www. xionoula.gr (login) με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασής του (password).

Προκειμένου να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού Καταστήματος και να πραγματοποιηθούν παραγγελίες προϊόντων ζητούνται: Το πλήρες ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων, η διεύθυνση χρέωσης της παραγγελίας (σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την διεύθυνση αποστολής), o τρόπος πληρωμής (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί πληρωμή με τιμολόγιο), ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του πελάτη/χρήστη, ο αριθμός σταθερού τηλεφώνου του πελάτη/χρήστη (προαιρετικό πεδίο) και η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) του πελάτη.

Σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει παράδοση προϊόντων σε τρίτο πρόσωπο εκτός από τον επισκέπτη/εγγεγραμμένο χρήστη, ο τελευταίος αναγνωρίζει ότι θα έχει την πλήρη ευθύνη για την ενημέρωση και την πλήρη συναίνεση του προσώπου, που ορίζει ως παραλήπτη, για την κοινοποίηση των προσωπικών του δεδομένων στο xionoula.gr για το σκοπό και μόνο της παράδοσης σε αυτό, των σχετικών προϊόντων και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τυχόν αξιώσεις του προσώπου αυτού έναντι της Επιχείρησης.

Τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πληρωμής δεν αποθηκεύονται σε αποθηκευτικά μέσα της Ιστοσελίδας κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, αλλά καταχωρούνται απευθείας σε ασφαλές περιβάλλον της εκάστοτε συνεργαζόμενης τράπεζας που έχει αναλάβει τη δρομολόγηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σκοπός της βασικής επεξεργασίας των δεδομένων είναι η εκτέλεση της σύμβασης και η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παραγγελίας, η επικοινωνία με τον χρήστη/πελάτη και η αποστολή πληροφοριακών μηνυμάτων που αφορούν τα στάδια της διεκπεραίωσης της παραγγελίας, η παροχή διευκρινίσεων σχετικών με την παραγγελία και γενικώς οι πληροφορίες για αγορές που έχει πραγματοποιήσει, η παράδοση της παραγγελίας στο χώρο επιλογής του χρήστη/πελάτη, η επιβεβαίωση και ταυτοποίησή του σε κάθε αναγκαία περίπτωση και η ενημέρωση για το υπάρχον απόθεμα στο Κατάστημα. Ο επισκέπτης ή εγγεγραμμένος χρήστης ενημερώνεται ότι η παροχή των ως άνω υποχρεωτικών προσωπικών του δεδομένων καθώς και τα στοιχεία των συναλλαγών του είναι απαραίτητα και αποτελούν προαπαιτούμενο για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης παραγγελίας και παράδοσης των προϊόντων και υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό δεν απαιτείται η συγκατάθεσή του για την συγκεκριμένη αυτή επεξεργασία.

Τρίτοι αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/εγγεγραμμένου χρήστη ενδέχεται να είναι μεταφορικές εταιρείες, εταιρείες ατομικών ή ομαδικών αποστολών e-mails, πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου και ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίοι υπόκεινται στους ειδικούς αυστηρούς όρους επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που έχουν συμφωνήσει με την Επιχείρηση, ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

  1. Χρήση προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω. Δεν συλλέγουμε ούτε επεξεργαζόμαστε περισσότερο ή άλλους τύπους προσωπικών δεδομένων, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα.

Η χρήση και διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται αποκλειστικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα Πολιτική, εκτός εάν έχετε ειδικά παράσχει τη συγκατάθεσή σας για άλλη χρήση αυτών. Εάν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε με τη συγκατάθεσή σας, για σκοπούς άλλους από αυτούς που έχουν γνωστοποιηθεί στη συγκατάθεση αυτή, θα σας ενημερώσουμε εκ των προτέρων και σε περιπτώσεις όπου η επεξεργασία γίνεται με βάση τη συγκατάθεσή σας, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για διαφορετικό σκοπό μόνο με την άδειά σας.

Η αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), που μας έχετε δηλώσει κατά την παραγγελία σας, γίνεται με σκοπό να σας ενημερώσει για την εξέλιξη της παραγγελίας σας. Μπορείτε μέσα από το λογαριασμό που έχετε φτιάξει στην Ιστοσελίδα να επιλέξετε αν θέλετε να λαμβάνετε ή όχι διαφημιστικό/προωθητικό υλικό μέσω e-mail.

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για διαφημιστικούς σκοπούς, εκτός εάν έχετε δώσει την προηγούμενη ρητή και ελεύθερη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, για υπάρχοντες πελάτες, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε λάβει από εσάς στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας πελατειακής σχέσης μας, για να σας παρέχουμε υλικά μάρκετινγκ που σχετίζονται με παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες που προηγουμένως έχετε ζητήσει, χρησιμοποιήσει ή ίσως σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε, ωστόσο, να αντιταχθείτε στη χρήση αυτή κατά το χρόνο της συλλογής και κάθε φορά που στέλνεται ένα μήνυμα. Προκειμένου να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σκοπούς μάρκετινγκ, ακολουθήστε τις οδηγίες στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε

  1. Δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων

Είτε ως επισκέπτης είτε ως εγγεγραμμένος χρήστης αποτελείτε υποκείμενο δεδομένων και ως εκ τούτου μπορείτε να ασκήσετε οποτεδήποτε τα δικαιώματα σας αυτά, όπως προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 Ε.Ε. και ιδίως στα άρθρα 12 έως 23 αυτού και στην εθνική νομοθεσία και ειδικότερα:

  • το δικαίωμα πρόσβασης, για να μάθετε ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο σκοπό και τους αποδέκτες αυτών,
  • το δικαίωμα διόρθωσης, για να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των δεδομένων σας,
  • το δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη), για να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα από τα αρχεία μας, εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη ή η διατήρηση των δεδομένων σας δεν απαιτείται προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις έννομες υποχρεώσεις μας ή για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων μας ενώπιον των Δικαστηρίων,
  • το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας των δεδομένων σας
  • το δικαίωμα φορητότητας, για να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο
  • το δικαίωμα εναντίωσης, εάν δεν επιθυμείτε τη χρήση των δεδομένων σας για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας παρακαλείσθε όπως αποστείλετε αντίστοιχο αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://xionoula.gr/kentro-aporritou/ και η Επιχείρηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί σε κάθε σχετικό αίτημά σας εντός τριάντα ημερών από την παραλαβή του. Ωστόσο, σε περίπτωση που λόγω πολυπλοκότητας του αιτήματός σας ή λόγω του όγκου των πληροφοριών δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός του διαστήματος αυτού, θα σας ενημερώσουμε μέσα στην παραπάνω προθεσμία εγγράφως για τους λόγους της καθυστέρησης και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματός σας το συντομότερο δυνατόν.

Η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να μην ικανοποιήσει το αίτημά σας, στην περίπτωση που αυτό κριθεί προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό, ενημερώνοντάς σας σχετικά με τους λόγους της μη ικανοποίησης αυτού. Σε κάθε περίπτωση, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  (www.dpa.gr).

  1. Ανήλικοι

Η Επιχείρηση δεν θα συλλέξει ή επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 16 ετών εκτός κι αν έχει δοθεί γονική συναίνεση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Εάν αντιληφθούμε ότι τα προσωπικά δεδομένα ενός παιδιού συλλέχθηκαν κατά λάθος, θα διαγράψουμε τα δεδομένα αυτά χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

  1. Διατήρηση των πληροφοριών

Η Επιχείρηση θα τηρεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει μέσω της Ιστοσελίδας της για το απολύτως απαραίτητο χρονικό για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας. Εφόσον ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή κι επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα διαγράψουμε τα δεδομένα σας από τα ηλεκτρονικά και φυσικά μας αρχεία, εκτός εάν η τήρηση αυτών καθίσταται απαραίτητη σε συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωσή μας ή για την άσκηση, θεμελίωση ή υπεράσπιση δικαιωμάτων ή έννομων συμφερόντων μας ενώπιον δικαστικών αρχών.

  1. Ασφάλεια Πληροφοριών

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας είναι για μας απόλυτη δέσμευση. Για να το πετύχουμε αυτό, εφαρμόζουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της επεξεργασίας τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, την ανταπόκριση και επάρκεια των οποίων ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) που χρησιμοποιεί η Ιστοσελίδα μας, είναι σήμερα το παγκόσμιο Standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (websites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.

Μέτρο προσωπικής ασφάλειας αποτελεί επιπλέον το password που δίνετε όταν δημιουργείτε λογαριασμό στην Ιστοσελίδα μας. Για να παρουσιάσουμε οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο θα πρέπει πρώτα να δοθεί το όνομα του χρήστη και το password. Για αυτό το λόγο, πρέπει να φυλάτε καλά αυτά τα στοιχεία για να μην κινδυνεύσουν να πέσουν σε χέρια τρίτων. Επίσης σας συμβουλεύουμε να δημιουργείτε password χρησιμοποιώντας σύμβολα μαζί με αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.

  1. Αποδοχή των Διαδικασιών Προστασίας τους Απορρήτου

Εάν χρησιμοποιείτε την παρούσα Ιστοσελίδα αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης της Ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής.

Η εξακολούθηση της χρήσης της Ιστοσελίδας ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές σημαίνει την ανεπιφύλακτη, εκ μέρους του επισκέπτη / χρήστη, αποδοχή των όρων αυτών.

  1. Cookies

Τα cookies είναι μικρά τμήματα πληροφοριών που αποθηκεύονται σε κάθε συσκευή με σκοπό την αναγνώριση του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια περιήγησης στους ιστότοπους. Τα αναγνωριστικά συσκευών συγκεντρώνονται από τα διαθέσιμα στοιχεία του συστήματος, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται διευθύνσεις IP, πληροφορίες παράγοντα χρήστη (έκδοση προγράμματος περιήγησης, τύπος και έκδοση λειτουργικού συστήματος) ή αναγνωριστικά που δημιουργούνται από συσκευές, όπως αναγνωριστικά της Apple για διαφημιζόμενους, αναγνωριστικά της Apple για προμηθευτές, αναγνωριστικά Android της Google ή αναγνωριστικά διαφημίσεων του Google Play Store. Τα cookies και παρόμοιες τεχνολογίες μπορεί να χρησιμοποιούνται για την απομνημόνευση στοιχείων, όπως είναι τα αναγνωριστικά και οι προτιμήσεις χρηστών.

Η χρήση των cookies διευκολύνει την Ιστοσελίδα να αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης κατά την επόμενη επίσκεψή σας.

Επιπλέον, τα cookies μας βοηθούν να βλέπουμε την απόδοση  και την επισκεψιμότητα του Διαδικτυακού Τόπου μας, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό του, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών μας.

Τα cookies χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

– Αναγκαία Cookies .Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site, όπως την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι, την αποθήκευση προϊόντων στη wishlist, την ηλεκτρονική πληρωμή. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα Cookies, πλήττεται άμεσα η ομαλή λειτουργία του e-shop, και περιορίζεται η προσωπική σας εμπειρία πλοήγησης, καθώς και βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου υπολειτουργούν.

– Cookies λειτουργικότητας. Θυμούνται τις προτιμήσεις σας κατά την περιήγηση σας στην Ιστοσελίδα, ώστε να μπορούμε να σας προτείνουμε τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τις ανάγκες σας βοηθώντας σας έτσι να βρίσκετε πολύ πιο εύκολα αυτό που αναζητάτε.

– Cookies επιδόσεων. Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την Ιστοσελίδα. Μας επιτρέπουν να δούμε ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά, μας ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την πλοήγηση κλπ. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεντρωτικές και ως εκ τούτου, ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του https://xionoula.gr

– Cookies Διαφήμισης. Xρησιμοποιούνται για να παρέχουν διαφημίσεις σχετικές με εσάς και τα ενδιαφέροντά σας καθώς και για την αποστολή διαφήμισης ή προσφορών που ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες σας περιορίζοντας έτσι τα ανεπιθύμητα και άνευ ουσίας διαφημιστικά μηνύματα. Επίσης μας βοηθούν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών μας.

– Cookies Analytics. Είναι υποσύνολο των Cookies λειτουργικότητας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών της Ιστοσελίδας μας, βελτιώνοντας έτσι συνεχώς την εμπειρία που σας προσφέρουμε.

H Ιστοσελίδα ενδέχεται να χρησιμοποιεί όλα ή ορισμένα από τα παραπάνω cookies, τα οποία ενδέχεται να αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης (ωστόσο τα προγράμματα περιήγησης για κινητές συσκευές ενδέχεται να μην προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα).

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη χρήση cookies, μπορείτε να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε ή και να  τα σβήσετε εντελώς μέσα από τις επιλογές ρύθμισης στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

Για παράδειγμα, στον Chrome, μπορείτε να κάνετε κλικ στο μενού και στη συνέχεια να επιλέξετε Settings/ Privacy/ Content Settings και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies, ορισμένα μέρη της Ιστοσελίδας μπορεί να μη λειτουργούν επαρκώς.

Περισσότερες πληροφορίες για τα είδη των cookies καθώς και για να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγχετε ή να αφαιρείτε τα cookies, θα βρείτε στην Ιστοσελίδα www.AboutCookies.org.

  1. Επικοινωνία

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία αναφορικά με την παρούσα Πολιτική ή γενικότερα, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@xionoula.gr.

  1. Τροποποιήσεις και αλλαγές της παρούσας Πολιτικής

Η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας Πολιτικής, πάντα σε συμφωνία με τους εφαρμοστέους κανόνες δικαίου περί προστασίας απορρήτου και προσωπικών δεδομένων. Οι επισκέπτες της Ιστοσελίδας θα πρέπει να διαβάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να ενημερώνονται σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιείται, ενώ η Επιχείρηση δεσμεύεται να προβαίνει στις απαραίτητες ενημερώσεις των επισκεπτών και χρηστών της με κάθε πρόσφορο μέσο, σε συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις που θέτει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ 679/2016.

Η παρούσα δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλύπτει τις προϋποθέσεις συλλογής και διαχείρισης των προσωπικών στοιχείων των επισκεπτών, χρηστών, μελών από τo xionoula.gr. Η χρήση των υπηρεσιών του xionoula.gr από τους χρήστες του συνεπάγεται την πλήρη ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος.

Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης της, στην οποία προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των παρόντων όρων.